top of page

Резюме на творчеството на Майстора. Защо Духовен Майстор "Нищото" няма аналог.



Досега „25.05.2020“, много думи са изписани и изговорени, от много „различни хора“, част от тях съм ги изследвал, но никой не е докоснал сърцето ми така както Духовен Майстор „Нищото“. Творчеството на човечеството „досега“ не е имало задачи да е изтънчено и максимално точно, защото Ерата на Водолея тепърва започва.

Както казва Майстора – „Няма рецепта за Живота, и Слава Богу.“ Неговото „учение“, не е точно „учение“, затова го пиша в кавички. Майсторът казва, че всички хора вече знаят всичко, а процесът на „учене“ е процес на припомняне, затова той няма „учение“ и „ученици“, а споделя Вселенската Истина, която е реализирал в себе си, със СЕБЕ СИ (Майсторът вижда СЕБЕ СИ във всичко, тоест, той вижда СЕБЕ СИ, като ЕДИНСТВО с всичко, а не като отделна личност).

Едно от най-прекрасните неща в творчеството(така ще наричам „учението“ на Майстора) му, според мен, е простотата и спонтанността. Негови думи са, че Истината е проста и няма нужда от много философстване за да се чуе. Важно е на първо място човек да има готовност и решение да види-чуе със СЪРЦЕТО СИ Вселенската Информация, която Майсторът предлага. А за да може човек да я чуе, е важно да има голям опит зад гърба си, да се е наиграл с материята и да е загубил интерес от нея, само тогава ще е готов да чуе думите на Духа.

Ходил съм при него с какви ли ни въпроси, но най-често отговорите са едни и същи и се опират до това, че съм започнал да изживявам себе си като не този, който наистина съм. Най-често си подготвям куп въпроси, но при отговора на първия, вече получавам и отговор на всички останали и именно затова напоследък просто питам един въпрос, а всичко останало се изяснява в общуването.

Творчеството на Майстора има няколко неща за основа, които аз съм проследил за себе си.

„Всичко е Едно Цяло!“, „Всичко е Безвинно и Свято, такова каквото е, така както е.“, „Всеки е тотално Отговорен за абсолютно всичко в живота си – актьор и режисьор.“, „Човек не може да бъде Истински Щастлив, докато не се роди Духовно, а Духовното Раждане е възможно само, чрез Духовен труд – безосъдителност, постоянна Благодарност, Безусловно Служене-Любов, зависещи от качеството на решението в човек.“ Разбира се, има още детайли и запетайки по основата, но общо-взето, това е с две думи, както аз го разбирам.

Майсторът, не веднъж е казвал в мое присъствие, че той е майстор на качеството, а не на количеството. За него не е важно колко последователя има и дали изобщо има такива. Той има какво да каже, а дали има кой да го чуе не е негова задача. Неговата задача е да е до готовия „ученик“ и да му дава възможност да вижда СЕБЕ СИ, в процеса на СЕБЕ СПОМНЯНЕ, чрез Духовни инструменти. Майсторът е като отвертка, чрез която човек отваря забравеното в Себе си.

Майсторът казва, че Духовният Живот е прост живот, без сложности и напъни, без действие и усилия. Духовният Майстор е много качествено ЗА заземяването и ЗА земните отговорности, ЗА спазване на земните закони, ЗА отговорността на всеки за себе си, за семейството си, за родината си, за планетата земя, ЗА стабилната и категорична заземеност, но без привързаност към земното. Това е привидно противоречие за незапознатия с творчеството на Майстора – „Как хем заземено, пък хем непривързано? Как, хем да полагам грижи за земното, хем да не се привързвам в него?“ В това е уникалността на Майстор „Нищото“, за който земното не е нещо „долно“ и „лошо“, а Духовното не е нещо „отвъдно“, а е ЕСТЕНСТВЕНАТА ни СЪЩНОСТ. Буда-Зорба.

Радвам се, че имам възможност да споделя моето виждане за Майстора и чрез него, да предложа Истината-Майстора на готовите да я-го чуят.

Поздрави от мен и ЗДРАВЕ!

Стефан Петров

1 преглеждане0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page